Bucovina, dulcea Bucovină, are locuri tare frumoase care abia așteaptă să fie descoperite. Dacă vreți să simțiți parfumul anilor din urmă, când timpul avea răbdare, când casele aveau suflet, vă invităm să vă cazați în case autentice bucovinene. Doar așa veți cunoaște frumusețea și farmecul acestui tărâm minunat din nordul țării.
1.LA ROATA
Cazare tradițională în Bucovina
Unde? Pensiunea este amplasată la doar 500 de metri de centrul orașului Gura Humorului.
Tradițiile se duc mai departe: La Roata, în Gura Humorului. Cinci case vechi de 120 de ani, decupate, parcă, din povești, va așteaptă să le treceți pragul și să le aflați istorisirile ascunse. Au fost strămutate, lemn cu lemn, din satele din zonă. Au chiar și nume: Vasile, Anastasia, Zenovia, Elisabeta și Dumitru. Ce spuneți? Un astfel de loc vă va purta, clar, cu gândul la ulița copilăriei și la casa bunicilor. Că doar ești în Bucovina: acolo, unde te descoperi și te regăsești, după un an nebun de muncă. Bucatele sunt alese, pe măsura locului, și provin de la producătorii locali, dar și din ferma proprie.
Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!
2. VATRA BOIEREASCĂ
Conac în Bucovina
Unde? Cacica, Suceava, la 13 km de Gura Humorului.
Dacă vreți să cunoașteți, cu adevărat, tradițiile Bucovinei, vă puteți caza într-un loc autentic, cu suflet: la Vatra Boierească. Sunt 17 camere, cu decor tradițional, cu bucate curate, de-ale locului. Pensiunea are și un iaz, foișor cu loc de grătar, așa că relaxarea este asigurată. În plus, liniștea locului și priveliștea de poveste pe care o ai din camere, îți vor intra, cu siguranță, la suflet.
Pentru prețuri și disponibilități vedeți AICI!
3. SATUL BUCOVINEAN
Cazare tradițională în Bucovina
Unde? Satul este în locul numit “Pârâul Negrei”, la o distanță de 94 km de Suceava, la 30 km de Câmpulung Moldovenesc și la 13 km de Fundu Moldovei.
“Satul bucovinean” este pensiunea-muzeu din satul Breaza. Un om de afaceri bucureștean a avut curajul să scoată la lumina șapte case țărănești vechi de peste 200 de ani, aduse, bucată cu bucată, din împrejurimile satului. Camerele sunt decorate cu mobilier unic, tradițional.
Nu lipsesc oalele de lut, costume populare bucovinene și mâncarea făcută ca pe vremuri, pe plită: mămăligă, sarmale ca la mama acasă, și câte și mai câte bunătățuri din zonă. Unde mai pui că toate produsele sunt chiar din gospodărie.
Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!
Citeste articolul complet pe calatorinbascheti.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.