Este vara, este cald, soarele dogoreste și ai dori sa servesti o inghetata sanatoasa si delicioasa, dar din pacate oferta existenta in supermaketuri si gelaterii te lasa rece – ingrediente de care nu ai auzit, mult zahar – adica, un produs plin de calorii goale!
Iti propun cele mai apreciate retete de inghetata, alese dupa un sondaj in randul pacientilor mei si al micilor degustatori
⦁ Înghețată cremoasa cu capsuni popsicle
Ingrediente: 3 portii
zeama de lime
2 linguri de miere / sirop de arțar bio /indulcitor natural – curmale hidratate
½ cutie 250g Mascarpone
1 iaurt grecesc/lapte de cocos/lapte de migdale/lapte de vaca
Instructiuni:
Amestecă ingredientele, adăuga-le in formele de înghețată, infige un betisor lasa-le la congelator minim 4 ore sau peste noapte
⦁ Înghețată/sorbet de fructe de pădure
Ingrediente: Cana =240 ml
2 cani si ½ mix de fructe de pădure
2 linguri de zeamă de lămâie
2 linguri de indulcitor natural
2-3 linguri de apa fierbinte dacă este necesar
*Daca doriti sa fie inghetata cremoasa, mai adaugati 4 lg de mascapone
Instrucțiuni
Mixați fructele in blender pana devin un piuré fin, daca doriti inghetata, adauga 4 lg de mascarpone. Adăugati apa dacă este necesar.
Puneti in forma de silicon /înghețată, acoperiți. Lăsati la rece pt minim 2-3 ore.
⦁ Inghetata Cheesecake cremoasa cu rubarba popsicle
Ingrediente: 3 portii
1 lime: coaja + zeama
2 tije de rubarba trasa la tigaie cu 1 lg de sirop de artar
250g/ml iaurt/lapte de vaca/vegetal
3lg de fulgi de ovaz crocanti
Instructiuni
Amestecați ingredientele, cu excepția fulgilor de ovaz, adăugati-le in formele, presarati fulgii de ovaz, infige cate un betisor in fiecare inghetata, congeleaza pentru 3-4 ore/peste noapte.
⦁ Inghetata de zmeura
Ingrediente:
2 lg de zmeura
3 lg de lapte de cocos
½ banana coapta
1 lgt sirop de artar
Instructiuni:
Proceseaza ingredientele intr-un blender. Pune compozitia intr-un recipient pentru congelator. Las-o minim 4 ore in congelator. Serveste inghetata!
⦁ Înghețată cu cirese
Ingrediente: 3 portii
125 g Mascarpone
1 lingura sirop de arțar bio
60 ml apa
un puf de sare de mare
1 ceasca de 100 ml de cirese maruntite
Instrucțiuni
Mixați ingredientele pentru înghețată.
Puneti in 3 forme. Congelați pt minim 6 ore sau peste noapte.
⦁ Inghetata cu fructe
Ingrediente:
Baza: lapte degresat 1,5%/vegetal/iaurt grecesc 2%/limonada
Fructe la alegere
Indulcitor natural: Sirop de artar bio/miere, curmale hidratate, stevie
Instructiuni:
Mixeaza ingredientele
Pune compozitia in forme
Infige un betisor daca nu au formele
Congeleaza pt minim 4 ore.
Savureaza 1 inghetata/portie
⦁ Inghetata cu fructe
Ingrediente:
Baza: lapte degresat 1,5%/vegetal/iaurt grecesc 2%
3 biscuiti integrali
1 lg de fulgi de ciocolata neagra minim 75% cacao
Indulcitor natural: Sirop de artar bio/miere, curmale hidratate, stevie
Instructiuni:
Mixeaza ingredientele
Pune compozitia in forme
Infige un betisor daca nu au formele
Congeleaza pt minim 4 ore.
Savureaza 1 inghetata/portie
Savureaza o inghetata sanatoasa si delicioasa!
Nutriționist, Carmina Stroia
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.