Trei la un loc, sub semnul parteneriatului
Trei la un loc, sub semnul parteneriatului

Trei la un loc, sub semnul parteneriatului

Câte 10 elevi și 10 cadre didactice de la Liceul „Miguel de Cervantes”, din Chișinău și Gimnaziul „Bányai Júlia”, din Kecskemét s-au aflat, în perioada 25 – 28 mai 2017, într-un schimb de experiență la colegii lor de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Tîrgu Mureș.

Pe parcursul celor 4 zile, elevii și dascălii deopotrivă au participat la programe cultural-educative, vizite la diferite obiective turistice și expoziții.

În prima zi a schimbului de experiență, oaspeții moldoveni și maghiari au participat la Festivalul Copilăriei organizat de școala gazdă. Oaspeții au vizionat programele cultural-artistice ale elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 7: dansuri sportive, populare, moderne, recital de poezii, cântece.

Încă o dată elevii mureșeni au dovedit că au talente înnăscute în diferite arii cultural-artistice.

După acest program, a urmat o activitate sportivă interactivă: cu sprijinul clubului sportiv TORPI și al Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș, elevii au avut posibilitatea de a se întrece în jocuri în apă din incinta bazinului acoperit al complexului de agrement Weekend.

După masa de prânz a urmat vizita obiectivelor turistice culturale ale orașului. La acest program ne-a fost partener și sprijin Muzeul Județean Mureș. La sfârșitul zilei, oaspeții au mai avut timp și pentru activitățile desfășurate în cadrul Zilelor Târgumureșene.

Sâmbăta a fost ziua excursiei. 60 de participanți la schimbul de experiență au pornit împreună pentru a vizita Cheile și Mănăstirea Râmețului, orașele Teiuș, Aiud și împrejurimile.

Cu ocazia vizitei a fost reînnoit Acordul de parteneriat între cele trei școli participante în proiect.

Primul document care stă la baza colaborării interșcolare a fost semnat în anul 2000 între școala din Tîrgu-Mureș și cea din Kecskemet, pentru ca în 2006 să se alăture demersului și unitatea de învățământ din Chișinău.

Documentul a fost parafat de directorii celor trei instituții, prof. Körtesi Sándor – Școala Gimnazială Nr. 7 Tîrgu-Mureș, prof. dr. Lukács Lajos – Gimnaziul Bányai Júlia și prof. Rodica Postu – Liceul Miguel de Cervantes, Chișinău.

Proiectul s-a născut și s-a dezvoltat având la bază ideea educării tinerilor în spiritul prieteniei, al toleranței, armoniei și înțelegerii.

Această vizită a elevilor și prietenilor moldoveni și maghiari la Târgu-Mureș s-a realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureș.

Director Școala Gimnazială Nr. 7 Tîrgu-Mureș, Körtesi Sándor

Lasă un răspuns