În organizarea Primăriei şi a Consiliului Local, Zilele reghinene (cea de-a 11-a ediţie) au adunat în centrul oraşului mii de oameni avizi de distracţie. Berea a curs râuri-râuri, grătarele au sfârâit necontenit emanând miresme îmbietoare şi greu de ignorant, iar echipele de salubritate au avut de lucru din plin în fiecare dimineaţă .
Scena
Deschiderea oficială a evenimentului, printr-o paradă a portului tradiţional, s-a desfășurat vineri, 6 iulie, de la ora 17, 30. După alocuţiunea primarului Maria Precup au urcat pe scenă membri orchestrei Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară” împreună cu artişti locali, apoi Marius Ciprian Pop a încins atmosfera îndemnându-i pe toţi la joc. Artistul a coborât în public și s-a prins într-o horă uriaşă, împreună cu primarul Maria Precup, alături de toţi cei aflaţi în faţa scenei. Au urmat Mike Zetter, Florin Vos şi CRBL.
În cea de-a doua seară, reghinenii i-au urmărit pe Veta Biriş, Dinu Iancu Sălăjanu, trupele locale 112 şi Titan după care au urcat pe scenă Marcel Pavel şi Dj Rhinno. Ultima seară a Zilelor reghinene a debutat tot cu muzică populară, apoi elevii Şcolii de muzică au îndulcit şi domolit atmosfera cu acorduri melodioase. Greii serii au fost Ioan Bocşa, Spitalul de Urgenţă şi Alex Velea.
Zilele reghinene s-au încheiat cu un impresionant foc de artificii care a luminat cerul de deasupra oraşului şi a încântat toată suflarea.
În paralel
În paralel cu petrecerea din centrul oraşului, în cele trei zile Muzeul Etnografic şi Asociaţia Moşteniri Mureşene au organizat Festivalul Naţional de Poezie Populară și Târgul Meşterilor Populari, manifestări care au inclus o lansare de carte urmată de o şezătoare literară precum şi demonstraţii de meşteşuguri populare şi bucătărie tradiţională. Pentru iubitorii de sport, în aceste 3 zile s-a organizat şi o suită de competiţii sportive, în principal fotbal, competiţii la care s-au înscris destul de multe echipe şi care au oferit o alternativă atrăgătoare pentru mulţi reghineni.
Un sfârșit fericit
Dincolo de scenă, petrecerile s-au încins până târziu în noapte, terasele au fost pline, oamenii s-au simţit ca în concediu şi au cheltuit mai mult decât şi-au propus, copiii au testat toate aparatele de joacă aduse pentru ei şi toată lumea s-a declarat mulţumită de ceea ce a ieşit. Duminică noaptea, târziu, răsunau încă pe străzile oraşului vocile întârziaţilor cântând cu foc: ,,.. altă dată, altă dată… o s-o facem şi mai şi mai latăăăă!”
Emeșe Ardelean