Tribunalul Mureş a respins contestaţia formulată de deputatul Florin Ionaş Urcan, împotriva deciziei nr. 6 din data 27 octombrie 2106 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 28 Mureş, căruia nu i-a fost înregistrată candidatura, pe poziţia a doua pe lista de candidaţi ai PNL, în urma rămânerii definitive a raportului de evaluare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când era primar al oraşului Luduş, în perioada exercitării mandatului 2008 -2012.
Deputatul Ionaş Florin Urcan are termen de apel în 48 de ore de la pronunţare.
Pe rolul instanţei de Contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Târgu Mureş, deputatul Ionaş Florin Urcan a depus, în calitate de reclamant, o altă cerere, pentru suspendarea actului administrativ, care are termen de judecată în data de 4 noiembrie, împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate şi a Camerei Deputaţilor.
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană numărul 28 Mureş a respins, săptămâna trecută, candidatura deputatului Ionaş Florin Urcan, aflat pe poziţia a doua pe lista de candidaţi ai PNL şi a admis celelalte nouă candidaturi de pe lista respectivă.
Decizia BEJ Mureş are la bază rămânerea definitivă a raportului de evaluare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care s-a constatat faptul că deputatul s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când era primar al oraşului Luduş, în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012.
„ANI a constatat la data de 4 noiembrie 2013 faptul că Urcan Ionaş Florin, la data faptelor primar al oraşului Luduş, judeţul Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 ? 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de ales local, cât şi calitatea de reprezentant din partea autorităţii publice locale în cadrul Consiliului de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial Luduş, precum şi calitatea de administrator în cadrul a două societăţi comerciale. Raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Urcan Ionaş Florin a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 924 din 23 martie 2016”, se precizează într-un comunicat al ANI, dat publicităţii în luna mai.
La data de 27 mai, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunilor disciplinare în cazul deputatului Ionaş Florin Urcan, ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare.
În cazul deputatului Urcan, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat aplicarea sancţiunii disciplinare – încetarea de drept a mandatului de deputat, în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Legea nr. 96/2006. AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.