Dacă plănuiești următorul city-break, îți propunem o vacanță în orașul cunoscut drept „mica Vienă”! Acum este cea mai bună perioadă în care să vizitezi Timișoara, căci anul acesta a preluat titlul de Capitală Europeană Culturală, iar începând de astăzi, se dă startul diverselor evenimentelor culturale pe care nu trebuie să le ratezi. Te-am convins? Am pregătit pentru tine un scurt ghid de călătorie, astfel încât să nu îți scape nimic!
Citește și: Locuri din România în care s-au filmat producții internaționale
Orașul din vestul țării este destinația ideală pentru cei care sunt în căutarea unui loc plin de diversitate, fie că ne referim la caracteru ei multi-etnic, la arhitectura deosebită sau la activitățile pe care le poți desfășura odată ce ai ajuns aici. Timișoara este un oraș efervescent, cu o istorie bogată în spate, pe care vei avea șansa să o descoperi la fiecare pas. Cu siguranță știi că este primul oraș eliberat de sub regimul comunist și că aici a avut loc prima revoluție din țară. Memoria evenimentelor din decembrie 1989 și spiritul libertin sunt păstrate vii, chiar și în prezent, iar Timișoara poartă statutul de oraș-martir, fiind un oraș al eroilor, am putea adăuga.
Cum ajungi la Timișoara? La acest capitol ai o mulțime de opțiuni. Te poți deplasa cu autoturismul personal, cu trenul și de ce nu, cu avionul. Dacă ai ales ultima variantă, trebuie să știi că aeroportul Traian Vuia se află la o distanță de aproximativ o oră față de oraș și vei avea la dispoziție liniile de autobuz E4 și E4B, care te vor duce la destinație.
Atracții din Timișoara
Odată ce ai ajuns aici, vei avea o mulțime de locuri spectaculoase pe care să le descoperi. Îți propunem să începi cu o plimbare în piețele Unirii și Libertății, unde poți lua masa la una dintre cafenelele cochete și poți admira spectaculoasele clădiri construite pe timpul imperiului Austro-Ungar, care au fost restaurate recent. Printre ele se numără Palatul Bruck (în stil art nouveau, secession), Muzeul Național de Artă (palat în stil baroc), Catedrala Sfântul Gheorghe (baroc), Casa Lajos Weisz (art nouveau, secession), Palatul Episcopiei Ortodoxe Sârbe (art nouveau, secession) și palatul Max Steiner (stil secession maghiar).
Continuând spre Piața Libertății, vei putea admira Primăria Veche, Casa Comandantului (unde Margareta, Principesă a României a plantat un stejar), Casa Makri (neoclasicist) și Cazinoul Militar (baroc), care găzduiește în prezent Muzeul și Cercul Militar.
După ce ai străbătut Piața Libertății, vei ajunge în Piața Victoriei, locul în care a luat naștere Revoluția din 1989. Acolo vei găsi palatele Weiss, Lloyd, Neuhausz, Merbl, Dauerbach, Hilt, Széchenyi, Opera Națională Română și Catedrala Mitropolitană. Din itinerariul tău de călătorie nu trebuie să lipsească Bastionul Maria Theresia, care constituie o parte din fosta Cetate a Timișoarei, și care a fost restaurată, iar mai apoi transformată într-un spațiu al culturii locale, găzduind Muzeul Național al Banatului. Iar dacă vrei să te bucuri de un crampei al Banatului de altădată, trebuie să faci o vizită la Muzeul Satului Bănățean, pe care îl vei găsi la ieșire din oraș, în apropiere de Pădurea Verde.
Unde te cazezi în Timișoara?
Acum că ai stabilit itinerariul de călătorie, nu îți mai rămâne decât să alegi cazarea perfectă pentru tine. Îți prezentăm câteva unități din portofoliul nostru, care vor fi pe placul tău cu siguranță!
Apartament Grey Symphony Timișoara
Apartamentul este situat într-o zonă istorică superbă, aflată la o distanță mică de Piața Victoriei. Poate acomoda până la 4 persoane, dispunând de 2 camere și 2 băi și include parcare gratuită.
Hotel Mercure este cea mai bună alegere pentru cei care își doresc un sejur de lux. Este primul hotel smart din țară și îți permite să utilizezi smartphone-ul pentru a realiza procesele check-in & check-out, pentru a regla perdelele, căldura, luminile și pentru a solicita room service.
Unde mănânci gustos în Timișoara?
Dacă te afli într-o plimbare prin Piața Libertății, îți recomandăm să iei masa la Cafeneaua Verde. Restaurantul de tip bistro are un meniu divers, cu preparate internaționale care vor fi placul și celor mai mari pofticioși. Iar dacă vrei să ai parte de cea mai frumoasă priveliște asupra orașului, în timp ce te bucuri de preparate gourmet deosebite, îți propunem să iei cina la Sky Restaurant, aflat la câteva minute distanță de Centrul Istoric.
Știai că..?
- Timișoara a fost primul oraș cu iluminare electrică stradală din Europa?
- este primul oraș din Europa care a avut tramvai (tras de cai)?
- după eliberarea turcească, a avut prima fabrică de bere (1718), care funcționează și în prezent.
- este un oraș în care conviețuiesc o mulțime de minorități și are 4 teatre cu spectacole în română, germană și maghiară.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.