Muzica clasică se va asculta la finalul săptămânii la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș.
Duminică 13 octombrie, de la ora 17:00 va avea loc următorul concert de pian din cadrul turneului Classic Unlimited 2024, după cele găzduite la Petrila, Blaj, Roșia Montană, Cluj și Gilău.
Concertul va avea loc în Sala de Sport „Dr. Anton Pongrácz”, pe strada Gheorghe Marinescu nr. 38.
Ediția din acest an ajunge în 11 orașe din 7 județe și are tema “In Harmony”, despre cum putem experimenta natura în viziunea unor mari compozitori. Pianistul Bogdan Vaida va interpreta piese de Bach, Rameau, Liszt, Sibelius, Debussy, Enescu, precum și piese ale compozitorilor contemporani români Anamaria Meza și Ciprian Gabriel Pop.
Accesul este gratuit, pe bază de rezervare online pe website-ul https://classicunlimited.ro/, în limita locurilor disponibile.
La primele concerte din cadrul turneului din această toamnă, de la Petrila, Blaj, Roșia Montană, Gilău și Cluj au participat în total peste 850 de persoane, iar publicul a fost extrem de încântat de programul propus de organizatori.
„Am ales ca scene ale concertelor spații care ne arată cum putem transforma lumea din jur în mai bine, cum putem reimagina spațiile ca locuri ale comunității, cum putem proteja natura și patrimoniul cultural. 11 locuri speciale sunt gazdele concertelor noastre, iar la Târgu-Mureș ne bucurăm mult că revenim ”, spune pianistul Bogdan Vaida, inițiatorul proiectului Classic Unlimited.
În cadrul turneului, publicul va descoperi poveștile din spatele pieselor, precum și contextele care i-au inspirat pe compozitori să își scrie capodoperele. În plus, locurile de desfășurare sunt mai puțin convenționale: o fostă mină, biserici și sinagogi, o fostă închisoare comunistă, palate și castele, cinematografe, universități, hub-uri culturale, centre de vizitare.
Despre Classic Unlimited
Inițiat de Bogdan Vaida în 2015, în Germania, sub denumirea Klassik Mittendrin (în traducere, ’’muzica clasică în mijlocul nostru”), proiectul a demarat cu un concert de muzică clasică pentru pian într-un atelier de motociclete. Au urmat peste 30 de concerte în librării, sedii de companii, ateliere, fabrici, stații de epurare, cabinete veterinare și alte locuri în care se derulează viața de zi cu zi în Germania și Elveția.
În 2017, proiectul a ajuns și în România, unde a fost primit extrem de bine. Formatul deschis și neconvențional al concertelor reușește să atragă tot mai multă lume spre muzica clasică.
Ultimele locuri disponibile se pot rezerva gratuit pe site-ul https://classicunlimited.ro/.