Unul dintre cei mai cunoscuţi ciocolatieri artizani din judeţul Mureş, Răzvan Rusu, care a deschis un atelier în municipiul Reghin, va lansa în acest an un produs nou şi o cutie specială de bomboane, concepute pentru Casa Regală a României, care vor fi oferite ca protocol.
„Anul acesta vom lansa o cutie deosebită cu adevărat. Lucrăm deja de peste două luni la ea şi la produs în sine, pentru că are o destinaţie foarte specială şi anume cutia îi va însoţi pe membrii Casei Regale în toate delegaţiile oficiale şi va fi oferită drept cadou în vizitele oficiale, în special din afara ţării. Deci va fi foarte reprezentativă şi va fi o cutie cu adevărat exclusivă şi deosebită creată de noi”, a declarat presei Răzvan Rusu.
Foto: (c) Dorina Matiş / AGERPRES
Colaborarea Casei Regale cu ciocolatierul din Reghin nu este nouă, întrucât, în urmă cu un an, acesta a conceput un sortiment inedit, o ciocolată cu lapte, cu nucă şi cu boia picantă.
„Am dezvoltat, începând cu anul trecut, pentru Casa Regală a României un proiect foarte frumos bazat pe ciocolată. Am început cu tablete de ciocolată pentru Castelul de la Săvârşin, acolo am lansat, vara trecută, trei sortimente, am lansat un sortiment mai inedit, să zic aşa, o ciocolată cu lapte, cu nucă şi boia picantă. Am vrut, la sugestia Majestăţii Sale, ceva picant şi am zis că ce poate fi mai picant decât o boia din Arad, unde este şi castelul, şi nuca noastră cea de toate zilele. Şi am făcut acest sortiment destul de inedit şi foarte apreciat, o ciocolată picantă (…) Dar mai avem ciocolată neagră şi cu prune şi cu vişine”, a arătat Răzvan Rusu.
Foto: (c) Dorina Matiş / AGERPRES
Ciocolatierul a precizat că oamenii se îndreaptă, în general, spre ciocolată pentru că este cel mai la îndemână cadou, fiind produsul care aduce fericire.
„Important e să alegem o ciocolată care nu are foarte mult zahăr. Totuşi să alegem o ciocolată care are un procent de cacao ridicat, provenită din surse bune. Cred că cel mai important e să avem o combinaţie inedită pentru a ne putea surprinde. Sunt foarte pasionat, e o artă şi o meserie foarte nobilă şi cred că fiecare dintre noi, cicolatierii, punem ceva deosebit şi pasiune în fiecare bomboană sau tabletă pe care o producem”, a precizat Răzvan Rusu. AGERPRES