Antreprenorul român Adrian Golovatei, care deţine o ciupercărie din judeţul Mureş, un business de 2,5 mil. lei în 2015, şi-a propus să acceseze anul viitor fonduri europene pentru dublarea capacităţii de producţie a exploataţiei agricole, ajungând astfel la producţii anuale de 800 de tone de ciuperci pe an.
„Proiectul urmează să fie depus anul viitor la sfârşitul lunii ianuarie şi vizează dublarea capacităţii de producţie prin construirea unei alte hale din panouri sandwich. Proiectul va fi de 1,5 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Adrian Golovatei, care a pornit businessul tot din fonduri europene în 2009, când a accesat o sumă similară.
Ciupercaria produce acum 300 de tone de ciuperci Champignon pe an şi 100 de tone ciuperci Pleurotus, cultivate pe o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi într-o hală de producţie din panouri sandwich (panouri metalice termoizolante) şi o construcţie de tip solar.
Sursa: ZF