La cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Deliciilor Dulci, care s-a desfășurat în centrul orașului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, între 6 și 8 octombrie, a fost preparat un kürtőskalács de 20 de metri lungime, a scris portalul local Háromszék. A fost depășit „recordul” de anul trecut, când cozonacul secuiesc a măsurat „doar” 15 metri.
Din kürtőskalács-ul de 20 de metri, cu 5 metri mai lung decât cel preparat anul trecut, au gustat toţi cei prezenţi.
Liderul „echipei de producție”, Tamás Pakuci, a precizat că s-au folosit 60 de kilograme de făină, 20 kg de zahăr, 3 litri de ulei, 25 de litri de lapte, 10 kg de unt 82%. Aluatul a fost frământat. în brutăria locală Etior. „Convoiul” care a transportat materialul pe care a fost întins aluatul, un lemn lung și gros lung de 26 de metri, a ajuns la locul festivalului escortat de mașini de poliție.
A fost realizat și un „kürtős de aur”, învelit cu foiţă comestibilă de aur de 24 de karate, care va fi vândut prin licitaţie (a început de la 750 de lei). Banii obţinuţi vor fi donaţi Serviciul de Ajutor Maltez, care derulează un program de mese calde pentru bătrâni.
Citeşte întreaga ştire: Un cozonac secuiesc-record, lung de 20 de metri, a fost preparat și degustat, la Festivalul Deliciilor Dulci de la Sf. Gheorghe
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.