Astăzi, 7 august a.c., în jurul orei 12:20, polițiștii Biroului Rutier ai Poliției municipiului Reghin, au oprit pe DN15A E578, pe raza comunei Lunca, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din Reghin, care circula cu o viteză de 197 km/h, pe un sector de drum cu limită de viteză maxim admisă de 100 km/h.
Acesta a fost testat cu Multi-Drug Screen Test, rezultatul fiind pozitiv pentru THC-5 ( cannabinoide).
Tânărului i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea prezenței de substanțe psihoactive în organism.
Față de acesta a fost aplicată o amendă contravențională, în valoare de 2.900 de lei.
Totodată, polițiștii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
CE POT FACE PĂRINȚII PENTRU A-ȘI ȚINE COPIII DEPARTE DE DROGURI
Este esențial ca adolescentul tău să știe să spună NU în fața unor propuneri care pot părea tentante. A ști să facă acest lucru îl ferește de alegeri neinspirate și îl protejează de multe riscuri, dar cum să îl facem pe copilul nostru să ia cele mai bune decizii pare adesea dificil.
Comunicarea este unul dintre factorii cei mai importanți în educarea copiilor. De aceea, ca părinți, ar trebui să avem în vedere că orice problemă care îi frământă pe copiii noștri poate fi rezolvată, în primul rând, prin comunicare.
Cel mai important este să construim o relație bazată pe sinceritate. Adolescenții își ascultă părinții, chiar dacă pretind că nu fac asta. Ei au nevoie de sprijin și sfaturi care să le consolideze încrederea în sine și să-i motiveze. Atunci când sunt scăpați de sub control, aceștia sunt capabil să pună la cale planuri complexe prin care să se ascundă și să facă lucruri interzise.
Este important să îi spui copilului tău că poate să te întrebe pe tine, pentru că îi ești părinte și îi ești aproape necondiționat. Este important să nu te panichezi dacă îți povestește ce știe despre droguri. Este normal să simți teamă, îngrijorare, dacă descoperi că nu știi tot ce se întâmplă cu copilul tău, însă este indicat ca aceste emoții să nu fie proiectate asupra copilului tau – nu va avea încredere să îți spună cine l-a îndemnat, dacă a consumat sau a fost tentat să încerce.
Încercați să vă informați cât mai mult cu privire la consecințele consumului de droguri, fiindcă, în calitate de părinții, sunteți niște exemple pentru copiii voștri, iar părerile pe care le aveți referitoare la alcool, tutun și droguri îi pot influența puternic. Așadar, discuția despre droguri trebuie să facă parte din conversațiile generale despre sănătate și siguranță.
Cum putem să îi facem pe copii să se simtă în siguranță?
Indiferent de comportamentul copiilor, aceștia au nevoie de dragoste: să fie iubiți, să se simtă iubiți, să li se spună ca sunt iubiți. O sărutare și o strângere la piept, nu ne răpesc mai mult de un minut din activitate. Dragostea implică și să-l ascultăm pe copil, fiind important pentru a afla nevoile acestuia, dorințele, gândurile și sentimentele.Toate acestea vor duce la realizarea unei mai bune comunicări între părinte și copil. Copilul va câștigă astfel încrederea în părinți și va ști că, ori de câte ori, va avea o problemă sau o neliniște va fi ascultat și va avea cu cine discuta.
Aveți încredere în puterea dumneavoastră, ca părinte, de a contribui la evitarea unor probleme legate de alcool sau droguri, dar nu așteptați ca lucrurile să se întâmple, ci încercați să preveniți.