Unde găsești aventuri între stânci și gastronomie secuiască
Unde găsești aventuri între stânci și gastronomie secuiască

Unde găsești aventuri între stânci și gastronomie secuiască

Ruta programului:
Băile Tușnad – Izvorul râului Mureș – Vizită la fabrica de brânză măturată din Gheorgheni – Lacul Roșu – Cheile Bicazului – întoarcerea acasă

Descrierea programului:

După micul dejun pornim în aventurile noastre obișnuite. Traversând Depresiunea Ciucului ne deplasăm la Izvorul Mureșului.  Printr-o scurtă drumeție vizităm izvorul celui mai lung și mai important râu din Transilvania, izvorul râului Mureșului. Apoi ajungem în municipiul Gheorgheni, unde vizităm un adevărat atelier de brânză măturată. Putem obține o perspectivă asupra procesării laptelui, a brânzeturilor maturate fabricate cu tehnologie elvețiană și a producției de iaurt natural. Desigur, putem degusta aceste delicatese însoțite de un vin delicios transilvănean de la Recaș, precum și să participăm la un adevărat prânz secuiesc cu fondue de brânză. Din Gheorgheni, urcăm pasul Pângărați, care se află pe o altitudine de 1250 metri, de unde se poate observa o priveliște magnifică. Ne petrecem după-amiaza în natură, la Lacu Roșu și la Cheile Bicazului, facem mici drumeții și gustăm celebrul delicates de origine secuiască, Cozonacul Secuiesc. Seara revenim la cazare și servim cina.

Locul programului: Județul Harghita

Microregiuni: Miercurea Ciuc și îmrejurimile, Gheorgheni și împrejurimile

Prețul programului: 115 RON/persoană, care include:

  • vizită la fabrica de brânză maturată  + prânz 75 RON/persoană
  • servicii de ghidaj: 40 RON/persoană

Sursa: Visit Harghita