Ungaria nu poate produce suficient zahăr, există un deficit în magazine
Ungaria nu poate produce suficient zahăr, există un deficit în magazine

Ungaria nu poate produce suficient zahăr, există un deficit în magazine

Ungaria nu poate produce suficient zahăr. Cumpărătorii se plâng de lipsa zahărului din magazine, magazinele limitează cantitatea care poate fi cumpărată sau, pur şi simplu, nu au acest produs, a declarat pentru portalul Infostart, citat de ziarul ungar „Népszava” Árpád Dorogi, președinte al Asociației Naționale a Producătorilor de Sfeclă de Zahăr, vicepreședinte al Consiliului Produselor de Zahăr și Organizației Interprofesionale.

În opinia sa, motivul producției interne insuficiente este că prețul zahărului și al sfeclei de zahăr a fost nejustificat de scăzut în ultimii ani, drept urmare producătorii au redus în fiecare an suprafața cultivată cu sfecla de zahăr. Situația a fost agravată și mai mult de seceta din acest an.

„Ungaria consumă trei sute de mii de tone de zahăr pe an, faţă de acest consum, anul trecut Ungaria a putut produce doar optzeci de mii de tone, iar anul acesta va fi și mai puțin, poate în jur de șaizeci de mii de tone. De asemenea, este o problemă că, comercianții implicați în comerțul cu zahăr nu înregistrează niciun profit, deoarece ei trebuie să vândă zahărul mai ieftin decât prețul de cumpărare, deoarece şi preţul acestui produs a fost plafonat.”, a precizat Árpád Dorogi

SURSA: economedia.ro