Senatorul PDL Marius Paşcan, vicepreşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mass-media din Senat, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că atât PNL, cât şi PSD încearcă racolarea de parlamentari ai opoziţiei, pentru a-şi crea fiecare o majoritate parlamentară şi pentru a încerca astfel să se elimine reciproc de la guvernare. „Iar ceea ce se întâmplă – şi vă deconspir din culisele Parlamentului României – în prezent, în faţa camerelor de luat vederi coaliţia guvernamentală şi parlamentară pozează într-o solidaritate deplină, pe când, vă spun în mod realist ceea ce se întâmplă, parlamentarilor Opoziţiei, majorităţii lor, li se fac oferte pentru a migra fie către PSD, fie către PNL, în opinia mea ambele forţe politice căutând ca în mod singular, una dintre ele să dobândească o majoritate, poate într-o posibilă relaţie sau coalizare cu UDMR şi Grupul minorităţilor, astfel încât să-i arunce de la guvernare, să-i debarce pe ceilalţi. Primii care vor ajunge să dobândească o asemenea majoritate vor face acest pas şi vă asigur de pe-acum”, a susţinut Paşcan.
Senatorul a susţinut că acest fapt dovedeşte că istoria se repetă şi că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în momentul în care guvernarea a fost împărţită între PDL şi PSD când ”exact la fel se întâmplau lucrurile, respectiv cei de la PSD căutau să-şi potenţeze forţele prin atragerea unor aliaţi, unor noi membri sau adeziuni de la ceilalţi, astfel încât să dobândească o majoritate pentru a-i arunca pe ceilalţi peste bord”.
Marius Paşcan a afirmat că atât PSD, cât şi PNL caută să dobândească – fie unii, fie ceilalţi – o majoritate parlamentară ”astfel încât pe ceilalţi să îi izgonească de la guvernare”. ”De ce întâmplă acest lucru? Pentru că bugetul adoptat astăzi este unul al sărăciei, al stagnării, un buget care sub aparenţa corectării unor diminuări, unor ajustări de salarii sau pensii, nu face altceva decât să arunce cu praf în ochi în rândul celor care şi-au exprimat speranţele şi au crezut că le va fi mai bine, susţinând actuala coaliţie de guvernământ. Un calcul simplu arată că cele 4 procente acordate în plus la pensii sunt în competiţie cu 16% impozite şi taxe locale mărite de Guvernul Ponta, cu rata inflaţiei – o rată galopantă – cu creşterea alarmantă a preţurilor – energia electrică s-a scumpit cu 10% iar preţul gazelor naturale va creşte până la finele acestui an tot cu 10%. Nu mai vorbim de preţul la carburanţi şi preţurile la produsele alimentare de bază, în timp ce în ultimii 3 ani era o creştere de 5%, vorbim de o creştere între 16 şi 25%”, a susţinut senatorul.
Paşcan a spus că numai un naiv ar putea crede că ”aceste pseudomăriri acoperă măcar ceva din acest tăvălug inflaţionist care vine peste România” şi că atunci când eşti într-o asemenea situaţie cauţi soluţie prin buget, cauţi să măreşti investiţiile, să generezi o circulaţie a banului ”şi nu să-l cantonezi prioritar în zona asigurărilor sau asistenţei sociale”. ”În timp ce se alocă pentru asigurări şi asistenţă socială 17,5 miliarde de euro, la investiţii se alocă 7,6 miliarde de euro, în condiţiile în care 5 miliarde este suma alocată de la bugetul de stat pentru investiţii iar 2,5 miliarde se caută să fie cofinanţări sau sume atrase de la UE”, a adăugat Marius Paşcan.
AGERPRES