Uleiul de usturoi a dat rezultate extraordinare în lupta împotriva bolilor virale și a bacteriilor.
Compusul activ din usturoi, cunoscut și sub numele de Allium Sativum, este acel element responsabil pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și abilitățile de a lupta împotriva infecțiilor și microorganismelor.
Alicina este compusul prezent în usturoi numai atunci când este tocat sau tăiat cubulețe. Pentru a extrage cea mai mare cantitate de Allicină din usturoi, zdrobiți-l într-o pastă fină sau creați un amestec fin. Numeroase studii atribuie usturoiului caracteristicile antivirale și antibacteriene datorită acestui compus.
Pentru a face ulei natural de usturoi, veți avea nevoie de:
Două linguri de ulei de măsline extravirgin
Trei linguri de ulei de cocos organic
Cinci căței de usturoi proaspăt curățați
Preparare:
Se încălzește uleiul de cocos și apoi se adaugă uleiul de măsline. Apoi, zdrobiți sau tocați cățeii de usturoi și adăugați-i în ulei. Se lasă o jumătate de oră în ulei și apoi se separă usturoiul și uleiul. Păstrați uleiul rămas într-un borcan de sticlă.
Utilizări:
Tratează piciorul atletului aplicând ulei de usturoi pe acesta.
Dacă aveți o infecție a sinusurilor, puneți puțin ulei de usturoi în nas.
Dacă suferiți de căderea părului, masați puțin ulei de usturoi pe scalp.
Pentru a trata pneumonia sau răceala, masați-l pe piept.
Aplicați câteva picături de ulei de usturoi în canalul urechii dacă suferiți de infecție a urechii
Citeste articolul complet pe Anxi.ro