Dacă urcăm Muntele Becheci vom avea parte de o priveliște mirifică, putându-ne potoli setea chiar acolo din izvorul cu apă rece, numit Zeama Becheciului. O atracție interesantă o reprezintă și adâncitura numită Mosdókő (Piatra Spălătoare), care nu seacă niciodată.
Muntele Becheci face parte din lanțul de Sud al Munților Gurghiului și se află în partea de Est a județului Mureș. La Nord-Est este învecinat cu Valea Nirajului, iar la Sud-Est de Valea Târnavei Mici. Cel mai înalt punct îl are la 1080 m, Vârful Becheci. La începutul secolului al 20-lea mai puteau fi văzute, pe acest vârf, ruinele unei cetăți. În apropiere de vârf exista, cândva, o capelă, distrusă în secolul al 18-lea. În amintirea acesteia localitățile din jur au construit o capelă ecumenică, sfințită în hramul Sfintei Cruci în octombrie 2011. Prima procesiune s-a ținut aici la 5 mai 2012.
https://www.visit-mures.com/360/bekecs/
IMPORTANT
Recomandări privind deplasările în zona montană în perioada pandemiei Covid19…
In primul rând, trebuie respectate toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de Covid19.
Virusul rămâne o problemă, nu a dispărut și o să îl ducem cu noi și pe munte.
Deși pare ideal, să mergeți singur pe munte este deja un risc foarte mare.
Păstrați o distanță de siguranță între membrii grupului pe toata durata excursiei sau a activităților desfășurate.
După o perioadă relativ mare de inactivitate sportivă și antrenament redus, capacitățile de efort si concentrare s-au diminuat, dar, muntele nu s-a schimbat, pericolele sunt la fel, iar gradul factorului de risc este mai mare, mai puțin antrenament generează mai multe accidente.
Recomandările noastre sunt :
Reporniți ușor, alegeți trasee de grad de dificultate mai mic și cu cât mai puține necunoscute.
Faceți o planificare cât mai bună a excursiei, comunicați intențiile dumneavoastră și timpul estimat pentru excursie celor din familie, prietenilor sau Salvamont-ului
Activați pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, luați cu dumneavoastră un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.
Atenție la animalele sălbatice, în această primă perioadă nu sunt obișnuite cu prezența noastră pe munte și nu știm cum pot reacționa.
Evitați excursiile care necesită camparea la cort sau în refugii peste noapte precum și aglomerările la sursele de apă sau toaletele din zonele de campare.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.