rugăciunii.
“Nimeni nu vă poate lua locul în istoria Bisericii şi a lumii, nimeni nu poate face ceea ce numai voi puteţi face”, le-a spus Papa Francisc tinerilor.
Suveranul Pontif i-a numit pe tineri prieteni şi a afirmat: “Cu toţii sunteţi preţioşi pentru Isus şi pentru mine”. Le-a cerut să se ajute unii pe alţii să creadă că sunt iubiţi, preţioşi şi destinaţi să facă lucruri măreţe.
Acesta a mai explicat că Isus nu predică, ci creează o cale. Isus nu distruge visele, ci le corectează. Dar Isus insistă asupra unui lucru: un om nu devine mare dacă se ridică deasupra celorlalţi, ci dacă coboară la ei, nu în detrimentul celorlalţi, ci slujindu-i pe aceştia.
Papa Francisc a continuat spunând că învingătorul în viaţă, la fel ca în sport, este cel care îşi stabileşte obiective măreţe şi se antrenează în dialog cu Isus, care este “cel mai bun antrenor posibil”. Isus te ascultă, te motivează, crede în tine şi ştie cum să scoată ce e mai bun din tine”, a enumerat Suveranul Pontif.
Acesta a mai adăugat: “În prezent, există tentaţia de a ne mulţumi cu un telefon mobil şi câţiva prieteni, dar acest lucru nu duce la bine. Nu te poţi închide într-un cerc mic de prieteni cu care să ţii legătura doar prin tastarea telefonului”, a avertizat Papa Francisc.
Şeful Bisericii Romano-Catolice a calificat drept un “element important al antrenamentului” faptul ca tinerii să găsească zilnic timp pentru linişte, să se oprească şi să se roage.
Liniştea este solul pe care se pot cultiva relaţii binecuvântate, pentru că ne permite “să-i încredinţăm lui Isus ceea ce trăim, să-i aducem chipuri şi nume (…) să-i prezentăm prietenii noştri şi să rostim o rugăciune pentru ei”, a explicat Papa Fnacisc.
De asemenea, acesta i-a avertizat pe tineri că liniştea nu trebuie folosită pentru “lipirea” de telefoanele mobile şi de reţelele de socializare. Viaţa este reală, nu virtuală, nu se derulează pe un ecran, ci în lume”, a subliniat Papa Francisc şi le-a cerut: “Nu virtualizaţi viaţa care este reală!”.
În cele din urmă, Suveranul Pontif a amintit povestea biblică a înmulţirii miraculoase a pâinilor şi a subliniat că Evanghelia nu menţionează detaliul modului în care apostolii l-au convins pe tânărul, care avea cinci pâini şi doi peşti, să dea “tot ce avea”. Tânărul, care a venit să primească de la Isus, s-a trezit că el însuşi este cel care îi dăruieşte lui Isus. Dar aşa se întâmplă, miracolul se “naşte din împărtăşire”.
În momentul în care Papa Francisc a urcat pe scenă, a fost întâmpinat cu urale şi aplauze îndelungate de cei 11 000 de tineri prezenţi la întâlnire.
După mărturia a patru tineri şi discursul Suveranului Pontif, participanţii au rostit împreună rugăciunea Tatăl Nostru.
Sursa: MTI