Zeci de sortimente de brânzeturi artizanale, evaluate la un eveniment tradiţional organizat la Miercurea-Ciuc
Zeci de sortimente de brânzeturi artizanale, evaluate la un eveniment tradiţional organizat la Miercurea-Ciuc

Zeci de sortimente de brânzeturi artizanale, evaluate la un eveniment tradiţional organizat la Miercurea-Ciuc

Zeci de sortimente de brânzeturi artizanale vor fi evaluate şi degustate în cadrul unui eveniment devenit tradiţional care va avea loc la Miercurea-Ciuc, organizat de Asociaţia „Székely Gazdaszervezetek Egyesülete”/Asociaţia Agricultorilor din Secuime, în parteneriat cu Primăria oraşului, Consiliul Judeţean şi Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita.

„Evenimentul cu tradiţie de mai mulţi ani, Böjti Csemege – Degustarea brânzeturilor artizanale din Bazinul Carpatic, îşi deschide din nou porţile pe 11-12 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean Harghita, în Miercurea-Ciuc, aşteptând cu drag producătorii de brânzeturi artizanale. Evenimentul are ca scop evidenţierea legăturii dintre agricultura gospodărească şi gastronomie, unde publicul larg poate descoperi specialităţi de brânzeturi unice şi irepetabile, cu caracter de terroir, rezultate din alianţa naturii, a laptelui şi a gospodarului”, au transmis organizatorii, la solicitarea AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la degustare s-au putut înscrie producători artizanali şi mici procesatori de brânzeturi din întregul Bazin Carpatic.

Mostrele înscrise, în număr de 80, vor fi evaluate vineri, 11 aprilie, de reprezentanţii profesionişti ai Asociaţiei Producătorilor Maghiari de Brânzeturi.

Pe 12 aprilie, începând cu ora 9:00, la sediul Consiliului Judeţean Harghita, va avea loc festivitatea de premiere a evenimentului, urmată de mai multe prezentări de specialitate, iar de la ora 11:45 este programat „un excepţional eveniment de degustare”, intitulat „Brânza secuiască pe masă”, la care sunt aşteptaţi, cu precădere, reprezentanţii din industria ospitalieră, care vor să le ofere oaspeţilor produse locale de calitate.

În zilele de 11 şi 12 aprilie, pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc are loc şi tradiţionala expoziţie cu vânzare a produselor locale tradiţionale şi târgul producătorilor şi manufacturierilor locali de dinaintea sărbătorilor pascale, iar toţi cei interesaţi vor putea cumpăra atât produse pentru masa de Paşti şi pentru ultimele zile ale postului, cât şi daruri de suflet pentru cei dragi. AGERPRES