Poprirea conturilor Revolut este o temă care stârnește mereu polemici în rândul comunității de utilizatori din România, părerile privind posibilitatea ANAF de a face acest lucru fiind împărțite. În urma unei solicitări wall-street.ro, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a explicat care este procesul prin care recuperează banii datorați statului de românii care au cont la Revolut, menționând că solicitările trimise până în prezent vizează datorii ce depășesc 5 milioane de lei.
Banca digitală Revolut a depășit peste 2 milioane de utilizatori în România, după patru ani de la lansarea oficială la nivel local, unde recent a început să ofere și credite. Una dintre temele principale discutate, de-a lungul anilor în grupurile destinate utilizatorilor de pe diverse platforme sociale, ține de posibilitatea ANAF de a popri conturile.
Ca urmare a unei solicitări transmise de wall-street.ro, ANAF a explicat modul în care recuperează banii din conturile Revolut ale românilor datornici. Concret, procesul se bazează pe colaborarea dintre ANAF și fiscul lituanian, deoarece Revolut a ales Lituania pentru obținerea licenței bancare cu care operează la nivelul Uniunii Europene.
”Până în prezent au fost transmise către autoritatea competentă din Lituania cereri de asistență reciprocă la recuperare, pentru debitori ale căror obligații bugetare restante depășesc 5 milioane de lei”, precizează ANAF pentru wall-street.ro.
Pe tema blocării conturilor, Revolut a precizat anterior că cooperează pe deplin cu autoritățile de reglementare și autoritățile statului în privința reducerii fraudelor, a evaziunii fiscale și a prevenirii spălării banilor.